sobota 29. srpna 2015

Dovolená - pokračování

České Budějovice - to byla naše "základna" kde jsme měli ubytování. Jen nám nepřálo počasí když jsme se šli podívat do města.

Místo, které jsme zde navštívili, byli Masné krámy. Malá ukázka na čem jsme si pochutnali. Pivní zmrzlina a Sachrův dort.

Tábor - je trošku dál od ČB, ale bylo to jediné místo podle radaru, kde ten den nepršelo :-)
Mají trošku netradiční hodiny :-)

V Táboře je moře zajímavostí, pod muzeem můžete navštivít podzemí, potom můžete navštivit strašidelné podzemní (já osobně jsem se tam jednou pořádně lekla) a hned vedle strašidel jsou skřítci a víly.

A nesmím zapomenout na muzeum čokolády a marciápu, ze kterého měla dcera největší radost :-)
Na celém muzeu byly ovšem nejúžasnější dílničky, kde si děti i dospělí mohli udělat vlastní čokoládové bonbony nebo marcipánové dekorace.

Cestou z města, jsme ještě navštívili novou (asi měsíc otevřenou) rozhledu Hýlačka. Stará dřevěná jim před pár lety bohužel shořela.
- v pozadí je město Tábor.

Když Jižní Čechy, tak i STEZKA V KORUNÁCH STROMŮ :-)
Co si budeme povídat, je to super zážitek. 
A ještě jeden postřech - za celou dobu v JČ jsme jen na Lipně parkovali zadarmo :-) 
Vlastně ne, ještě na D1 :-)

Nahoru můžete pěšky, nebo lanovkou.

  
Lipno


Cestou domů ještě jedna pohádková zastávka, kterou určitě nemusím představovat :-)

2 komentáře:

  1. No, to my máme spíše v plánu strávit začátek nového školního roku v Řecku, aby to měly ty naše dětičky o něco málo hezčí :) Chtěli bychom se tam podívat s jednou cestovní kanceláří a proč do Řecka? Protože už jsme tam byli minulý rok a moc se nám tam líbilo, tak proto :)

    OdpovědětVymazat
  2. České Budějce jsou krásné. Kousek odtamtud pocházím, takže mi nejsou nějak extrémně vzácné. Ale mám to tam rád. Spousta vzpomínek. :) letos se ale chystáme do zahraničí. Poprvé se podíváme do Španělska. Už máme dokonce uzavřené i cestovní pojištění, takže začínáme pomalu ale jistě panikařit a nastupuje cestovní horečka. Za týden odlétáme! :)

    OdpovědětVymazat