sobota 11. listopadu 2017

Černé lekníny

...kniha, na kterou jsem dlouho čekala a první francouzská detektivka co jsem četla :-)
Poprvné jsem ji zahlédla na netu  a upoutal mě její obal. Pak jsem si přečetla, že se jedná o Monetovy lekníny a bylo jasné, že to musím přečíst. 
Claude Monet je můj oblíbený malíř a jeho lekníny mám moc ráda :-)

Na knihu jsem dlouho čekala. V našem malém úžasném knihkupectví ji bohužel neměli a nešla objednat. Byla hned vyprodaná a do malých knihkupectví se potom už ani nedostala. Vykoupili ji velké knižní řežezce ...takže mi trvalo dost dlouho než jsem se k ní dostala.

Všechny informace o Monetovy, zmíné v knize, jsou pravdivé i městěčko Giverny existuje a při čtení knihy to bylo jako bych se tam sama procházela. Proto když jsem nečetla, hledala jsem na Googlu fotky :-)

Abych nepěla jen chválu, na francouzská jména jsem si musela zvyknout :-) 
Dějem Vás provází tři ženy ...tři různé generace, tři vraždy ....a rozuzlení je naprosto wow.
Recenzi na knihu si může přečíst tady
 


Giverny (zdroj fotky)

Monetův dům (zdroj foto1, foto2


Tuto knihu jsem si opravdu užila.
Krásné čtení :-)
Jana
 

2 komentáře:

  1. Kdo si počká, ten se dočká. :-) I ty ses konečně tolik očekávané knihy dočkala Jani a jsem ráda, že sis její čtení užila. :-) Já už dlouho čekám na knížku, která by mě chytla, když jsem dojížděla do práce autobusem, přečetla jsem jich tolik, teď už na to nemám tolik čas... Ale snad třeba Ježíšek mi nějaké dobré čtení nadělí. Už jsem mu dávala pár tajných tipů :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    mám změnu domény blogu, který sledujete. Původní ladinka.blogspot.com nyní: http://mojemileradosti.blogspot.cz/ Děkuji a omlouvám se pokud jste se nemohla dostat na stránky. Hezký večer Blanka

    OdpovědětVymazat