úterý 6. prosince 2016

Mikuláš

...Mikuláši přijď dnes k nám, písničku ti zazpívám, 
  přines prosím trochu dobrot, můžeš je dát třeba do bot. 
  Dáváš dárky pro radost, pro každého máš jich dost...

Nejprve přišel Mikuláš ráno do školy. Byl velký, důstojný a dával pozor na čerty.
Ti ho poslouchali na slovo!
Čerti nikoho neodnesli, nikdo neplakal, nikdo neutrpěl žádné trauma ... 


...odpoledne přišel na návštěvu i k nám domů.
...ani doma dítě neutrpělo žádný šok ... nemůžu si pomoct, ale když čtu některé články nebo blogy, tak mám prostě pocit, že to některé maminky přehánějí :-)
Naše dcera ví, že jsou to převlečení lidé, ale přesto k nám chodí Mikuláš každý rok. Dcera řekne básničku, slíbí že bude rychlejší při ranním oblékání (to už slibuje dlouho), dostane nějakou tu mlsotu a je spokojená :-)
I ve škole to probíhá naprosto v klidu ...čerti občas zarachotí řetězem, občas udělají ble ble ble, ale nikdo nepláče, nikdo se nekrčí strachy. Když je někeré dítě trošku bázlivé, posadí se dozadu a čerty k němu nepustíme...
 
 
...čert u nás ztratil i pár chlupů, nechal je u nás ...že kdyby prý náhodou zlobila, že stačí zatahat 
a je tu hned :-) 
 
 
Krásný týden
Jana

1 komentář:

  1. Tak to sis Jani užila rovnou dvojitou mikulášskou návštěvu! Což ti trochu závidím, protože já letos neviděla ani jednoho čerta, ani mikuláše s andělem... Když jsem byla malá, navštívili nás doma vždycky alespoň 2 party, byli to většinou lidé přímo od nás z ulice.. Chodili jen tak, pro radost. V dnešní době všude vidím letáčky "Nabízíme návštěvu Mikuláše, čerta anděla - cena 300,-Kč"... To je smutné, že v dnešní době člověk musí za tohle platit.. :-(
    V rádiu říkali, že by rodiče vůbec neměli čerty pouštět do svého domu, dítě považuje domov za místo, kde je v bezpečí a čerti pak tuhle bezpečnou zónu naruší a dítě utrpí trauma. .... Přijde mi to úsměvné a také se mi zdá, že to nějak přehání. Vždyť tohle je tak pěkný zvyk! Já se na návštěvu Mikuláše vždycky moc těšila a obzvlášť pak na tu mikulášskou nadílku, kterou jsme dostali! :)

    OdpovědětVymazat