středa 3. července 2013

Další čtení

Tak máme další várku přečtených knih a musím si to zapsat nebo to zapomenu :-) jsou mezi nimi totiž knihy ke kterým bych se jednou ráda vrátila.
Tato kniha od I. Březinové - Teta to plete je jednou z nich. Po delší době jsme našli knihu, která je skvělá. Obsahuje popletené pohádky a na konci každé z nich jsou kontrolní otázky jestli malý čtenář ví o čem čte.
Tuto knihu jsme taky přečetli celou, ale žádný zázrak to není :-) Příběh o vílé Rání, která aby zachránila svoji zem přišla o křídla - což bylo zdrojem věčných otázek: proč o ně přišla, kdy jí zase narostou...
Z knížky Tři prásátka jsme byli nadšení všichni. Moc pěkné obrázky a text se skvěle veršoval. Byla to radost ji číst. Kdyby nebyla malá tak unavená a neusnula při čtení, tak by knížka padla na jeden zátah.
Kočičí čtení :-) Moc pěkné příběhy kocourka Filipa. M.Buřilová - V Tichošlápkách je pořád veselo. Příběhy o kočičí škole, kočičích starostech, kočičím výletu do světa.
Disney je klasika - Ratatouille - přečteno na jeden zátah. Aladin - přečteno na 2x. Jsou to takové knížky na odlehčení.
Pěkná knížka byla i Bára a Flíček mají prázdiny (což je momentálně aktuální i u nás). Velká písmena, úkoly na každé stránce a vzadu další úkoly, což se naší úkolů chtivé slečně moc líbí :-)
Další kniha vhodná pro malé čtenáře Učím se číst - Odvážná plavba. Pěkné příběhy a na konci každého příběhu opět kontrolní otázky, což se mi fakt moc líbí.
A momentálně čtená knížka Zakletá zvířátka - M. Drijverová. Pohádky z celého světa a v každé pohádce hraje roli zakleté zvířátko - pěkné pohádky.
A na závěr dvě nepovedené knihy. Pohádky na dobrou noc jsou opravdu, ale opravdu vždycky hrozné. Nevím kdo takové příběhy chrlí, ale nemá to s pěknou pohádkou vůbec nic společného.
A potom tu mám jednu knížku na kterou jsem se těšila Zvonkohra - M. Lukešová - podle obrázků a úvodní básničky jsem čekala víc, ale po pár řádkách...
Na zadní straně je napsáno:
"Básnířka, prozaička, překladatelka, literární teoretička a nakladatelská redaktorka - tím vším byla a je Milena Lukešová, tvůrčí osobnost, která novátorsky zasáhla téměř do všech oblastí literatury pro děti a mládež. Její žánrové mnohotvaré dílo je co do objevitelské vynalézavosti a uměleckých kvalit ojedinělé"
 ....a to bude ten problém - novátorské...uměleckých kvalit ojedinělé - pro mě nečitelné, nevím co tím chtěla říct...
Ukázka: "všechno bylo POD něčím, přikryté nebo zachumlané. NAD byl jenom vítr. A ten jako by nebyl"

Žádné komentáře:

Okomentovat