neděle 29. října 2017

Podzimní prázdniny v Praze

Tentokrát jsme vyrazili netradičně ....auto  jsme vyměnili za vlak, hotel za ubytování Airbnb (ale o tom příště). Praha má pro mě své kouzlo. Mám ráda když se zatouláme někam, kde jsme ještě nebyli. V Praze je prostě pořád co objevovat.

Když u nás ve škole byla paní spisovatelka Petra Braunová, povídala nám o tom jak vznikla kniha Tramvaj plná strašidel, kterou zrovna čteme ve škole a zmínila se o tunelu pod Vyšehradem. Na Vyšehradě jsme byli o letních prádzninách. Teď jsme se tramvají projeli pod Vyšehradem a potom jsme se i prošli místem, které ji inspirovalo k napsání knihy :-)

 Dceři jsme ukázali další zajímavé místo - Loretu a poslechli jsme si i zvonkohru.

 ...a museli jsme si vyfotit i nejfotografovanější balkon v Praze (Což tvrdili v nějakém pořadu v televizi. Kromě nás ho tam nikdo jiný nefotil :-)



Krásnou neděli :-)
Jana

4 komentáře:

  1. Jani, krásné záběry Prahy. O balkonku jsem také slyšela, ale když jsme byli v Praze naposled, tuto informaci jsem nevěděla a také se mi nezdá, že by ho všichni fotili. Já bych se totiž určitě přidala. :o) Ale fotka je to nádherná.
    Přeji krásnou neděli. U nás fičí až to píská ve dveřích. :o) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Praha je prostě fotogenická :-) U nás foukalo taky hrozně až 83km/h :-(
      Mějte krásný týden. Jana

      Vymazat
  2. Jani, nádherné toulání Prahou... Já Prahu moc neznám a když už se naskytne příležitost ji navštívit, jsem tak nějak ráda, když pak už jedeme domů, nějak se tam necítím dobře.. Je tam na mě moc lidí, velký chaos, všechno takové zrychlené... tak si tam vždy přijdu jak Alenka v říši divů. :-) Potřebovala bych s sebou do Prahy nějakého průvodce či znalce Prahy, aby mi ukázal taková ta klidnější zákoutí města, protože věřím, že Praha má hodně co nabídnout.... :-)

    OdpovědětVymazat