neděle 10. září 2017

Ptačí budka

...když jsem uviděla na pinterestu ptačí budku omotávanou provázkem, tak mi bylo jasné, že si ji doma taky udělám :-) 

Pomůcky: na základ domečku jsem použila tubus od Mixitu, oboustrannou lepící pásku, klubíčko motouzu, tvrdý papír (tvrdší než výkres), krajku, hnědý filc, kávová zrnka, kousek větvičky, ptáčka, knoflík, kytičky, větší korálku a tavnou pistolku.

Postup: tubus jsem seřízla do potřebné výšky a oblepila ho oboustrannou lepící páskou, na kterou jsem namotala motouz. Na střechu jsem použila silnější tvrdý papír, který jsem také oblepila oboustanně lepící páskou a poté omotala. Pak jsem na spodek tubusu a okraj střecha nalepila krajku. Dveře jsem vystřihla z filcu a jako kliku jsem použila knoflík ve tvaru srdíčka. Okna jsou též z filcu a jsou oblepené kávovými zrnky. Vedle dveří jsem nalepila kytičky (myslím, že by bylo pěkné použít třeba slaměnky). Kousek větvičky jsem nalepila přímo na dveře a na ně ptáčka (ptáčka jsou koupila ve výtvarných potřebách).
Šńůrku na pověšení mám taženou přes celou budku, měla jsem strach, aby to střecha z papíru udržela.  Střecha je k tubusu přilepená pomocí tavné pistolky.



Přeji Vám krásný týden :-)
Jana

7 komentářů:

  1. tak to vypadá super!!myslím,že se budu taky opičit,až budu mít čas.přeju krásné babí léto!Zdena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsem ráda,že jsem někoho inspirovala.
      Krásný víkend, Jana

      Vymazat
  2. Tak to vypadá suprově, milá a originální podzimní dekorace! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, to vypadá krásně, jsi šikovná. :o)
    Hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
  4. waw moc krasne. Ja teda na vyrobu moc nejsem, tak jsem si koupila tuto budku - https://www.dilnahammer.cz/ptaci-budka-emma-burgundy.html a dcera strasne rada hlida u okna jestli do ni letaji ptacci a poznavame ruzne druhy.

    OdpovědětVymazat