neděle 17. září 2017

Nové knižní přírůstky

V předešlých letech jsem nikdy nevyužila nákupní dny s Marianne - nejsem cílová skupina na tento způsob shoppingování :-) 
Letos jsem ale kupón použila v knihkupectví Dobrovský ...nic jsem nenechala náhodě. Přišla jsem připravená se seznamem :-) "přepadená" slečna prodavačka byla milá a kromě dvou knížek, které neměli, mi všechny našla :-)


Pár knih jsem si pořídila do družiny - letos se budeme věnovat vynálezům a objevům, takže k tomu potřebujeme i patřičnou literaturu :-)
 

A ještě jednu luxusní záležitost jsem dětem pořídila. Pod zemí a Pod vodou. Knížka se nám tak moc líbí, že si jí asi pořídíme i domů.


Teď pár novinek do naší knihovny :-)
Když už chci s dětmi bádat, musím i já něco vědět. Takže jedna kniha pro mě.

Jedna kniha pro manžela. Sice není pilot, ale letadla ho baví. Už jsem se trošku začetla a kniha je opravdu zajímavá a čtivá, žádné přehnaně technické údaje, takže i lajk to pochopí a dost se toho dozví.

Jedna kniha pro všechny :-) O prádzninách jsem začala dceři číst knížku Švýcarský Robinson (půjčenou z knihovny a teď když nově vyšla jsme si ji pořídili domů) - na ostrově ztroskotá celá rodina a musí si zajistit bydlení, vodu. Kniha je úžasná a je z ni cítit jak rodina Robinsonových drží spolu, jak se k sobě pěkně chovají. 

Knížka o bacilech ...dcera se v knihkupectví nemohla odtrhnout :-)
ale není to tak dlouho co se knížky u nás v knihovně odmítla dotknout :-) Já jsem se včera taky začetla, je to opravdu zajímavé jak a kde se různé nemoci šířily.

 A ještě jedna úžasná knížka pro dceru. 
Máme moc rády omalovánky i mapy a tady je to úžasně spojené.


Pěkný týden
Jana

4 komentáře:

  1. Jani, to je super, moc děkuji za krásné tipy pro naši Elišku - už jsem si říkala, že se musím začít poohlížet po nějakých fajných knihách pod stromečkem, tak ses mi s dnešním příspěvkem úplně trefila do noty :-)
    Zaujaly mě Pod zemí a Pod vodou, omalovánkový Atlas a hlavně Neštovice, mor a jiné pohromy, ta ji určitě bude bavit :-)
    díky moc a hezkou, i když u nás upršenou, neděli!

    OdpovědětVymazat
  2. To mám radost, že jsem pomohla s výběrem :-) U nás také prší a to je nejlepší čas pro knihu.
    Krásný týden. Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, Jani, tys vzala knihkupectví útokem! :-) Ani se ti nedivím, já knížky také miluji a když se na ně naskytne sleva, nikdy neváhám a nějakou knížku si vždy pořídím. Jen ten výběr je těžší, nejraději bych si domů vzala všechno! :-) Od thrillerů přes pohádky, kuchařky až k cestopisům... Peněženka by ale plakala. :) Už se těším na vánoční nákupy, často knížky daruji k Vánocům, a tak mám aspoň důvod do knihkupectví zajít a utrácet! :-)
    Tys vybrala moc fajnové knížky, ty dětské jsou úžasné, obzvlášť ta kniha o bacilech mě zaujala, je úžasně ilustrovaná... a příběh o rodině Robinsonových zkusím vyhledat v knihovně, to bych si moc ráda přečetla i já, vypadá to dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já knihy prostě miluji a asi dokonce čím dál tím víc :-) Bacily jsou super, čtu je před spaním :-) Krásný podzim, Jana

      Vymazat