úterý 28. října 2014

Čteme

Už dlouho předlouho jsem neudělala přehled knížek, které čteme
 ...ale čteme poctivě každý den.

Poslední nafocené mám prázdninové knížky. 
Prázdniny s  Admirálem se malé moc líbily - odehrávají se na Lipnu, takže od té doby touží se na Lipno jet podívat. Snad to příští prázdniny  vyjde.
Dárek pro Sáru od naší oblíbené spisovatelky Ivony Březinové ...přečetli jsme poctivě, ale jediné co si pamatuju, že Sára nakonec někam odjede :-)

Teď můžu pokračovat knihami, které máme momentálně doma a jsou přečtené, takže zítra hurá pro další várku :-)

Tato kniha byla super, užila si ji jak malá tak my. Je o žácích páté třídy, který jsou opravdu, ale opravdu nejhorší třídou na škole. Doufám, že spisovatel Jiří Holub napíše další knihy, protože "Jak se zbavit mstivý Soni" je super, četla jsem ji i dětem ve družině a byly nadšení.

Ariel - malá mořská víla ...tohle je čistě oddechovka, která je přečtená za jeden večer.

Včera přečtená kniha Detektivové od Zuzany Pospíšílové, je první dětská detektivka, kterou jsme četli. Zápletka jednoduchá, nic strašidelného, na konci knihy jsou kontrolní otázky, které prověří pozornost čtenáře. Pěkná kniha.

Občas si po přečtení pohádek nebo příběhů ještě prohlížíme nějakou jinou knihu. U této jsme hledali surikaty, které cestují časem. Žádné náročné čtení, ale dobré na postřeh.

Nejhezčí pohádky o princeznách mě osobně trochu zklamaly ...klasické pohádky převyprávěné trochu jinak ...většinou jen změněné jméno princezny. Není nad klasiku.

Tato kniha taky není žádný zázrak. Taťka už nechce číst knihy typu první čtení ...že prý příběh nic moc a u této má pravdu. Ale když už jsme jí rozečetli, tak jsme ji i dočetli. :-)

Ovšem kniha Druhé čtení, to byla jiná kategorie. Zlobilky od Maritny Drijverové jsou super. V každém příběhu je povídání o nějaké zlobivé holčičce, která se napravila. Pěkné, vtipné, poučné :-)

Máme doma jeden problém :-) kdykoliv jdeme do knihkupectví doneseme si nějaké nové knihy. Naposledy jsme neodolali u naučných knih od nakladatelství Svojtka. Jejich knihy s odklápěcími okýnky jsou naprosto luxusní.

U dcery čtení nezanedbáváme ... u sebe to občas flákám, ale mám nachystanou trilogii (dostanu k narozeninám) a už se na ni moc těším.


Žádné komentáře:

Okomentovat