čtvrtek 22. srpna 2013

Nebloguju - žiju

V posledních týdnech jsem neměla čas, ale vůbec mi to nevadí :-)
Uživali jsme si rodinné výlety a prázdninovou pohodu.

Babička našla staré loutkové divadlo, které už je bez loutek, tak bylo potřeba udělat nové. Zatím máme jen kašpárka (ten byl požadován jako první), princeznu, prince a vlka. Ještě se chystám na karkulku, krále, draka ...atd. podle požadavků.
Letošní prázdninové výlety jsme si opravdu užili.
Nešlo vynechat ZOO Lešná, tam jezdíme každý rok zkontrolovat co nového a pěkného tam zase udělali. 
Podívali jsme se na Hatě do Merlinova světa. 
Ovšem největší zážitek pro malou byl výlet na Pustevny lanovkou. A pak se jí ohromně líbilo v restauraci - měli tak dobrou polévku, že prý lepší ještě nejedla :-)
Byla jsem s malou u příbuzných v Lysicích a tam jsme měly štěstí na akci "Půlení prázdnin". Děti si v mateřském centru namalovaly květináče a potom byla pohádka O princezně na hrášku, kterou předvedlo Brněnské divadlo Koráb. A s čistým svědomím píšu, že tak úžasné divadlo pro děti a nejen pro děti(taky jsem se bavila) jsem ještě neviděla. Nejvíc ze všech dětí se smál synovec a pak naše malá :-) Na konec představení pan král rozdal hrášky a děti si je zásázely do namalovaných květináčů. Hrášek nám doma krásně roste a malá ho každé ráno chodí kontrolovat :-)
Udělaly jsme si dámskou jízdu do westernového městečka v Boskovicích.
O prázdninách nesmí chybět jízda vlakem - taky splněno :-)
Viděli jsme i nejvyšší budovu v ČR (na obrázku je to ta "menší" vzadu).


 Podívali jsem se do propasti Macocha a prohlédli Kateřinskou jeskyni. V Moravském krasu je pěkně, ale ty vosy!
Letos cestujeme i do zahraničí :-) Museli jsme vstávat se sluničkem a jeli do Bojnice, kde jsme zvládli projít ZOO (letos se tam hodně opravuje) ale medvědi nám zapózovali naprosto skvostně. Oběd jsme si dali v "dračí" restauraci (kdysy dávno jsme tam randili a muž tvrdil, že tam už určitě nebude a byla tam :-) No a největší zážitek mělo dítě z malého dinoparku. Prohlídka ZOO a řádění na prolízačce v dinoparku ji tak zmohlo, že jsme ani pořádně nevyjeli z Bojnice a malá už spala ...vzbudila se až za dvě hodiny u Uherského hradiště :-)))
A včera jsme podnikli výlet do ZOO ve Vídni a musím říct, že to bylo úžasné. Tak pěknou zoologickou jsem ještě neviděla. Mají tam i pandu, byla nádherná a dovezli jsme si i pandího plyšáčka ...asi jsem z něj měla včera větší radost než malá, ale spala s ním celou noc a ráno byl položen na čestné místno na jejím polštářku :-)
Tak takhle se máme o letošních prázdninách :-)
Samozřejmě i čteme, ale o tom zase příště.

2 komentáře:

  1. Krásné prázdninové střípky:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Připojte se k úspěchu - Spojte se s více než 4,000,000 investorů a obchodníků ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat